Scope:  Private Residence
Location:  Kingsland, Hackney
Status:  Completed 2013

The refurbishment and extension of an existing Victorian terraced house within the de Beauvoir Conservation Area.

The sculptural form of the rear extension has resulted from specific responses to the site’s immediate surroundings, while preserving the character of the existing building. The extension is designed to be part of the garden landscaping rather than the main house and this is reflected in the choice of timber cladding and green roof system.

Awards:
Sunday Times, British Homes Awards 2013, Small House category, WINNER
World Architecture News Awards, House of the Year 2013, long listed

Publications:
Sunday Times, 22 September 2013 - Double page feature
Sunday Times, 20 October 2013 - BHA Award 2013 results
The Angel Resident, October 2013 - 3 page feature
Grand Design Magazine, to feature in early 2014
Architecture Today, to feature late 2013























Photography by Lyndon Douglas